23 Dec 2009

Dugaan Hujung Tahun

Sangat sakit hati dua hari lepas. Rumah kena pecah masuk... 15 minit sebelum balik tiba2 dapat sms dari housemate, pesan jgn masuk rumah lagi kalau dah sampai. Dalam hati dah syak something... Tambahan pulak minggu lepas pun dah ada cubaan pecah masuk tapi tak berjaya. Balik je rumah terkejut tgk pintu grill terbuka luas. Padlock pun dah hilang entah ke mana... So penjahat tu cuba lagi sekali pada petang isnin tue. Masuk ikut tingkap dapur pulak kali ni. Memang betul gila la... Tak sayang nyawa betul. Rumah dahla tingkat 11... Dari balkoni tepi dengan tingkap dapur tu memang ada jarak. Melainkan dorang pinjam kuasa spiderman, mmg tak lepas nak masuk la. Tapi manusia bila akal tu dah dipengaruhi pemikiran jahat, macam tulah jadinya kan...

Balik2 je rumah masuk bilik tengok macam br lepas kena langgar garuda. Lagilah tension yang amat.. Dahla penat baru balik kerja. Satu hal pulak nak kena mengemas semua tu. Bukan main gembira lagi si penjahat tu menyepahkan kain baju saya and roommate... Lepas encik polis balik around 9.30pm , operasi mengemas pun bermula. Dalam pukul 11 lebih baru siap clearkan semua... Otak sibuk membuat keputusan sama ada nak pergi kerja atau tak esoknya sebab memang penat. Sebab takut nak duduk keseorangan kat rumah, the final decision is pergi sajalah kerja... Tapi bila bangun esok pagi memang rasa sgt malas. Rupa2nya dua org lagi housemates pun cuti juga. Tapi ambik half day jelah. Petang tu masuk ofis... Barang2 dah hilang memang tak boleh nak kata apa, dah memang rezeki si penjahat. Tapi yang sakit hatinya sebab dalam penat2 balik kerja kena kemas bilik pulak... Kalau sendiri sepahkan tak apalah jugak. Ni sebab kerja orang lain yang dah curi harta saya.. Huhu... Memang rasa nak transform jadi Hulk Hogan versi female masa tu. Mujur jugak ALLAH kurniakan sekelumit kesabaran...

12 Nov 2009

Bosan layan facebook, bosan main game, bosan dengar lagu. Semua benda membosankan saya. Layan blog lah pulak... Hari ni nk create kuiz sendiri. Ade sgtlah bakat nak merapu meraban nie ;P

(1) You are currently obsessed with?

Lagu fireflies (owl city), only you can love me this way (keith urban), starstrukk (katy perry ft. 3oh3) and lagu kelly clarkson of course... Ooh Inuyasha juga...

(2) Apa mood anda hari nie?

Hoho.. Entahla. Tak ada rase gumbira, sedih pun tak... Xde perasaan kot. Rase bosan je...

(3) Destinasi pelancongan impian anda?

Yg mmg sediakala dlm list: Jepun, Bukit Tinggi, Sabah, Scotland (nak pergi tengok castle)... Teringin nk pergi Langkawi since dia kata best and Tioman sebab dkt dengan rumah. Tak berapa minat pulau2 ni sebenarnye sebab saye agak phobia dengan air...

(4) You just can't wait for?

Tunggu episod baru Inuyasha diupload ke Megavideo. Penantian memang satu penyeksaan...

(5) Perkara yang orang tak berapa tahu pasal anda?

Yang saye sebenarnya suke buat lawak. And I love to laugh!!! I love seeing people around me being happy... Saye juga bkn seorang yg lemah lembut as I seemed. Tipu je tu... Haha

(6) Did you miss anyone right now?

Ooh... Absolutely. My family, my friends... and him.

(7) One of your dream?

Nak jadi novelist. Bukan xde idea nak menulis tapi malas kot... Tlg doakan agar saye jadi rajin... Kenapa la asyik dilanda virus malas nie??

Okay... 7 questions je for today. Wah.. Ternyata hari ni saya jadi rajin utk update blog. A big applause for myself.... Hehehe (^_^)

Me and You

Okay... First and foremost, dah berkurun tak update blog. Kesian blog ni terabai je... Nak buat macam mana, tuannya ni pemalas sikit nak update. Hehe ^_^

Lately, few things happened. Ada good news, ada jugak bad news yg rupa-rupanye tak bad pun. Huhu... Dalam 3 minggu yang lepas, saya dikejutkan dengan satu perkara. What can I say is my heart breaks into pieces. Tapi macam melampau sangat la pulak gambarannya... Oleh sebab dah glue siap2, jadi taklah break teruk sgt. Still, I'm fragile and vulnerable. Sangat tension masa tu but I tried to be rational as much as I can...

Oleh sebab dah pergi bergumbira sana sini, jd xdelah rasa tension sgt. Oleh itu saya nk ucapkan thanks a lot kepada kawan2 yg telah m'hiburkan hati saye... Hehehe. But then, last week I found out the truth. Buat penat je selama dua minggu pendam perasaan rupa-rupanya there's nothing actually... I should be happy tapi geram pun ade. Tapi ada pengajaran di sebalik semua ni.. Next time, kena find out dulu sesuatu perkara tu betul atau tak. Then barulah buat keputusan/tindakan. Moral of the story: jgn bertindak ikut perasaan. Nanti diri sendiri yang rugi... Sekarang dah rasa lega sikit. Sikit je. Tak boleh nak lega banyak2... Hahaha...

8 Sep 2009

Saja suka suka

1. Who was your FIRST prom date?
There's no prom... apetah lg prom date

2. Do you still talk to your FIRST love?
yup... once a year kot ;P

3. What was your FIRST alcoholic drink?
CAN'T DRINK....

4. What was your FIRST job?
operator... part time job... xbest lngsung

5. What was your FIRST car?
kete sorong? hehe.. do not have a car yet ;P

6. Who was the FIRST person to text you today?
my officer...

7. Who is the FIRST person you thought of this morning?
not sure... terpikir keje yg kena settle kat opis je

8. Who was your FIRST grade teacher?
dh xingat la...

9. Where did you go on your FIRST ride on an airplane?
Blum pnah ride a plane. Maybe Indonesia, Sabah or Japan.. Hope so ;)

10. Who was your FIRST best friend & do you still talk ?
Rabae... We still keep in touch wlupun jarang2...

11. Where was your FIRST sleep over?
Shila's house... Siap rosakkan pintu dapur rumah dia lg...

12. Who was the FIRST person you talked to today?
my housemate... masa bgn sahur

13. Whose wedding were you in the FIRST time?
Jiran tetangga... Masa kecik slalu pergi wedding.

14. What was the FIRST thing you did this morning?
bgn gosok gigi, panaskan nasi and lauk pastu sahur...

15. What was the FIRST concert you ever went to?
konsert nasyid... hehe

16. FIRST tattoo?
CANNOT jugak...

17. FIRST piercing?
Around 6 or 7 years old but now don't wear earring anymore

18. FIRST foreign country you've been to?
never went outside Malaysia... Hope will do so in the future

19. FIRST movie you remember seeing?
of course la dah xingat...

20. When was your FIRST detention?
what kind of detention? never kot...

21. What was the FIRST State you lived in?
Pahang... It's always been my fav state :-)

22. Who was your FIRST roommate?
Apart from my siblings, I have many roommates because I'm studying in a boarding school...

23. Who do you think will be the next person to post this?
dOn't know... don't even want to guess

14 Aug 2009

Hikmah Solat

Dapat emel dari kawan. Sangat informatif bagi kita yang tak pernah tau atau tak pernah nak ambik tahu... Setiap kejadian pasti ada hikmah yang tersurat lagi tersirat.

Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam.

Sebagai contoh, pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi. Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) - dalam erti kata lain jaga daripada tidur. Disini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya. Orang yang tengah sakit perut ceria tak ?

Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu .). Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.

Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la .) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.



Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan. Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.

Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam. Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya. Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh. Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di'kurniakan' syariat solat oleh Allah s.w.t tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini. Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah s.w.t mewajibkan solat ke atas hambanya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukannya. Adalah amat malang sekali bagi kumpulan manusia yang amat cuai dalam menjaga solatnya tapi amat berdisiplin dalam menghadiri kelas taichinya.

13 Aug 2009

Semangat baru

Hehe.. Apa yang nak diceritakan taklah se'gah' titlenye. Saje nak bg effect lebih.. Sebenarnya saya sangatla happy sebab dah berjaya mengedit blog ni utk kesekian kalinya. Sebelum ni punya payah nk jumpa template yang sesuai dan berkenan di hati.. Tak pun bile dah jumpa ada je mslh.... So finally guna je template sedia ada pastu create banner sendiri. Puas hati I... Hasilnya: I love seeing my blog... Hehe...

So pasni InsyaAllah rajin la kot update blog nie... Kalau xde idea pun blh je kot merapu. Hehe... Suke suke... Ooh lupe.. Chatbox tak letak lagi. Alamatnya kena create semula la... Setiap kali tukar template blog mesti kene buat chatbox yg baru.. Cam malas. Hehe.. Ish kene rajinkan diri...
Banner created with MyBannerMaker.com

11 Aug 2009

My complicated heart

Can I say that I really miss him? Maaflah ye.. Entri kali ni agak err... xtau la ape kategorinye. Quite personal... But what can I say.. I can't wrote on my facebook wall that I really miss him. Tapi dia jauh.... And I can't even say this to him...

Sometimes I wonder did I do the right thing? Did I pick the right way? But life is full of risk.. You never know what will you face in the future... So what I really wanna do is try and give myself a chance. Sometime I'm so confused... But I know that he is one of my reason of happiness. Didn't know whether I'll find someone else like him. Wish I am not going to... He's so precious to me...

Sekian... Hehe... Tak boleh ckp kat orgnye pun cukupla dpt luahkan kat sini...

12 Jul 2009

About Me - Based on Numerology

You entered: husna
There are 5 letters in your name.
Those 5 letters total to 18
There are 2 vowels and 3 consonants in your name.

What your first name means:Muslim Female Beautiful. A belle.


Your number is: 9

The characteristics of #9 are: Humanitarian, giving nature, selflessness, obligations, creative expression.

The expression or destiny for #9:
The expression that you exhibit is represented bythe number 9. Your talents center in humanistic interests and approaches. You like to help others as you were intended to be the 'big brother or big sister' type. You operate best when you follow your feelings and sense of compassion, and allow yourself to be sensitive to the needs of others. You work well with people, and have the potential to inspire. This suggests that you could successfully teach or counsel. Creative ability, imagination and artistic talent (often latent) of the highest order are present in this expression. It's possible that you're not using or developing all of these capabilities at this time. Some of your talents may have been used at an earlier time in your life, and some may still be latent. Be aware of your capabilities, so that you can make use of them at appropriate times.

If you are able to achieve the potential of your natural expression in this life, you are capable of much human understanding and have a lot to give to others. Your personal ambitions are likely to be maintained in a very positive perspective, never losing sight of an interest in people, and a sympathetic, tolerant, broad-minded and compassionate point of view. You are quite idealistic, and disappointed at the lack of perfection in the world. You have a strong awareness of your own feeling as well as those of others. Friendships, affection, and love are extremely important.

Undeveloped or ignored, the negative side of the 9 expression can be very selfish and self-centered. If you do not actively involve yourself with work that benefits others, you may tend to express just the opposite characteristics. It is your role to be very involved with other people and their needs, but it may be difficult for you achieve this role. Aloofness, lack of involvement, and a lack of sensitivity mark the low road of this expression.

Your Soul Urge number is: 4

A Soul Urge number of 4 means:
With the Soul Urge or Motivation number of 4 you are likely to strive for a stable life. You tend to follow a rather orderly pattern and systematic approach in your endeavors. You have an inner desire to serve others in a methodical and diligent manner. You want to be in solid, conventional, and well-regulated activities, and you are somewhat disturbed by innovation and erratic or sudden changes. Excellent at organizing, systematizing, and managing, you have a way of establishing order and maintaining it. You are responsible, reliable and in the final analysis, practical. Highly analytical, you can see your way through all sorts of situations and generally have a clear understanding of the issues. You are a very honest, sincere, and conscientious individual.

The negative side of the 4 is rigid, stubborn and somewhat narrow-minded. There is a tendency to hide feelings, or to really not be aware of real feelings. Avoid being too rigid and stubborn in your thinking, and try to always see the big picture rather than becoming to involved with the detail. Don't be afraid to take a chance once in awhile.

Your Inner Dream number is: 5

An Inner Dream number of 5 means:
You dream of being totally free and unrestrained by responsibility. You see yourself conversing and mingling with the natives in many nations, living for adventure and life experiences. You imagine what you might accomplished.

11 Jul 2009

Nak tulis gak!!

Takde idea sebenarnya nak tulis apa. Saje je nak buat jugak posting baru kat blog nie... Kenapa sekarang malas benar nak menulis ye? One of my habit, kalau tak tau nak buat apa (biasanya kalau tak blh tidur), mesti bangun pastu ambik kertas and pen then mulalah tulis apa yang ada dlm fikiran... Orang kata dengan cara tu kita blh kurangkan tekanan sikit... Even kertas tu tak boleh respon balik, at least kita dapat luahkan jugak apa yang kita rasa. Sebab tak semua perkara kita boleh cerita dekat orang kan... Apa yang kita tulis tu boleh baca blk suatu hari nanti... Kalau kita still simpan la.

Semalam dapat jumpa my close friend... Saya gelarkan dia sebagai my part time bf. Haha... Dia perempuan ye. Mula kenal dia masa 3rd year... Kebetulan her room depan my best friend's room. Pernah join kelab yang sama tapi entahla, masa tu tak pernah perasan dia. So bila dah start kenal tu jadi rapatla... Dah jadi best friend pun sekarang. Walaupun hobi tak semua sama tapi byk benda yang blh share dengan dia. Suke layan drama jepun, movie jepun, lagu jepun, anime Jepun... Even plan to go to Japan on 2011 with her.. Hehehe... Hope our dream will come true :-)

Yang tak bestnya dapat jumpa dia jap je. Coz pagi ni dia dah bertolak ke Gurun, Kedah. Dia praktikal kat sana selama 6 bulan... Lame tu. To Huda, all da best ya my dear friend. Friends come and go... Ade satu fakta ni kata dlm tempoh 7 tahun our circle of friends akan bertukar. Betul kot... Dari zaman kanak-kanak, pastu sekolah rendah, sekolah menengah, then masuk U, pastu keje pulak... Tapi ada jugak kawan yang kekal dr kecil sampailah sekarang. I hope my friendship dengan kawan-kawan sekarang akan kekal sampai bila-bila... Mudah-mudahan... Amin.

Someone told me this. Kawan ada banyak kategori... Ada yang istimewa,ada yang biasa je. Kita ada kawan baik, kawan rapat... Kadang-kadang tak tau nak masuk dlm kategori mana. Saya pun selalu confused dengan term kawan baik dan kawan rapat... Tapi apapun semua kawan special and mean so much to me. To all my friends, thanks for being there ^_^
Remember, I will still be here
As long as you hold me, in your memory

Remember, when your dreams have ended
Time can be transcended
Just remember me

I am the one star that keeps burning, so brightly,
It is the last light, to fade into the rising sun

I'm with you
Whenever you tell, my story
For I am all I've done

Remember, I will still be here
As long as you hold me, in your memory
Remember me

I am the one voice in the cold wind, that whispers
And if you listen, you'll hear me call across the sky

As long as I still can reach out, and touch you
Then I will never die

Remember, I'll never leave you
If you will only
Remember me

Remember me...

Remember, I will still be here
As long as you hold me
In your memory

Remember, when your dreams have ended
Time can be transcended
I live forever
Remember me



Tak pernah dengar pun lagu nie sebenarnya... Tapi memang suka Josh Groban. Just come across the lyric. I think it's so meaningful.

Thankful (Josh Groban)

Somedays we forget
To look around us
Somedays we can't see
The joy that surrounds us
So caught up inside ourselves
We take when we should give.

So for tonight we pray for
What we know can be.
And on this day we hope for
What we still can't see.
It's up to us to be the change
And even though we all can still do more
There's so much to be thankful for.

Look beyond ourselves
There's so much sorrow
It's way too late to say
I'll cry tomorrow
Each of us must find our truth
It's so long overdue

So for tonight we pray for
What we know can be
And every day we hope for
What we still can't see
It's up to us to be the change
And even though we all can still do more
There's so much to be thankful for.

Even with our differences
There is a place we're all connected
Each of us can find each other's light

So for tonight we pray for
What we know can be
And on this day we hope for
What we still can't see
It's up to us to be the change
And even though this world needs so much more

There's so much to be thankful for



: there's so much to be thanks for :

10 Jul 2009

Things I wanna say

Alhamdulillah... Everything went well these few days. The truth is I'm really worried... Before this ade something yang asyik berlegar-legar di minda. Baru je dapat luahkan... Kalau kena peram lagi lama tak tau la. To that person, thanks for understanding...

Dah agak lama tak update blog nie. Sebelum ni busy nak tukar template... Nie dah berjaya pun tukar. Ade kesempatan ni terus la update... Tak tau la nk cerita apa sebenarnya. Walaupun agak banyak perkara yang berlegar di minda. Nak cerita pasal kerja tak ada sgt yang menarik... Biase jelah. Pergi keje, blk keje.. Naik bas tiap2 hari... Tak jauh mana pun. Pastu still kena jalan dlm 5 minit ikut shortcut Pusat Asasi Sains (PASUM), barulah smpai ofis. Ni students dah start kelas lagilah kene berebut bas... Senang cite balik la lmbat sikit.. Orang pun dah tak ramai time tue. Kalau hujan lagi leceh, mesti jammed punya.

Baru-baru ni dapat jemputan kahwin dr seorang kahwin. Kenal mase sama-sama keje kilang cuti semester nk naik 3rd year dekat JB... Same-sama pegi keje, duduk dekat rumah yang sama. Satu rumah sume budak U... Nak kata best taklah sgt. Yang best sbb dapat kawan-kawan baru... Ramai kawan yg dah mendirikan rumahtangga. Yang sdg dlm perancangan pun ramai gak.. Yang asyik fikir bila nak kawin pun ramai... Hurm... Excluding me ye... Bukanlah tak nak kawin tapi still tak terfikir lagi. Yelah, br 25.. Rasa mcm muda sgt lagi. Nak jage diri sendiri pun tak lepas lg, inikan nak pikul tnggjwb sbg isteri... Then sbg seorg ibu pulak. Bkn senang kan... So baiklah jgn cari pasal. Kawin bkn sbb nak meteraikan cinta semata-mata.. Tggjwbnya lagi besar dari tue. Zaman sekarang cinta saje tak cukup utk jamin kebahagiaan... Wang tu penting. Tak kisahla kalau orang kata saya ni materialistik tp tulah hakikat kehidupan. Apapun, congrats to kawan-kawan yang dah selamat m'dirikan rumahtangga... All da best ya!

Okaylah... Rasanye yang lain-lain tu akan diceritakan dlm posting akan datang. Sekian... Have a good day ;-)

30 May 2009

You have a wild streak! But you can keep it hidden when necessary. In fact, as a middle child, you have a changeable nature and wear many different hats. Your favorite role is that of the sultry little sister, and when you’re playing this role there are few men who can resist you. You also have a bossy, domineering side that can get you ahead in business if you work as a supervisor, director or manager. But beware of being too bossy with your friends, especially males. Your best romantic match is an older brother of sisters, or another middleborn who has at least one younger sister close in age to him. With boys who have older sisters, you can party and play games, but you’ll miss the kind of romantic take-charge dynamic that’s so important for your happiness. You have the same birth order as Britney Spears. Your best celebrity love match is Tom Cruise.


For a middle child like me who had an older brother... Take notes please. Why Tom Cruise dlm byk2 org? Too old la ;p



p/s: This blog is still new and I still have lots to do. E.g; Provide the comment section. Kene blaja nie.. Bkn main copy and paste jek ^_^

Friend Zone

'A parting word, if I may, to those who guard the borders of Friendship: If a close friend tells you that he or she has special tingly feelings for you, take a moment to consider the statement before rejecting the visa application. Consider what it took, how much of an emotional buildup went into that declaration. Think about the courage that needed to be built up in order to decide to formulate the words in his or her head, and how many times the person didn’t tell you, hoping the feelings would go away. Only when those words become so strong that they could not be contained did they become actual vocalized proclamation, the venturing forth onto an unsteady emotional limb and attempting to cross the border. So do these friends a favor. Don’t treat their announcement as a joke, even to allay tension that you feel. Don’t laugh. If you don’t feel the same way, that’s fine. Or at least it will be fine, eventually. But at least respect us enough, as the friends you say you want us to remain, consider the proposal—for a minute, or five—before you delete us.'

Source from: Esther D. Kustanowitz


Being in the friend zone always scared people out. Moreover, if you start fall head over heels for your friend... To cross the friendship line is like making a mistake because we often afraid we will lose the person then as a friend. I personally agree with what she wrote above... Fear of rejection, it always traumatized people. But the most important thing is to respect when someone confess that he/she likes you... They had gathered all courage or maybe can't sleep at all just to say the word 'I like you'. It is not so simple as that. You can reject her politely and still maintain the friendship as well... I got my own experience on this. Thanks to him because being truthful to me and we are still best friends up to now... My feeling for him? Gone with the wind..Haha... Fallen for a friend is a hardest thing for me as a normal human being. So does other people... Sp please, be clear and respect. It's not a hard thing to do :-)

Back to the square one

Referring to the title, if only I could!!!

I'm lazy as always although I love writing very much. Now I didn't write on diary anymore... As I stated before, I'm just so lazy ~~~ I have lots to say, lots to tell but well, I am that kind of person who's simply getting bored doing over the same things. Blogging could be much fun for me, because as I'd say I love writing. But when boredom take me away from it, I just can't say anthing.

I wish I always have passion and mood for writing. Sometimes I tend to lose it... Blame it on my dual personality (I'm Gemini, btw)... My mood can change any split second. I would always love to write about some personal stuffs but I guess I can't. Some things better keep to yourself... Do you people love to read about someone bragging about their personal life? Not many like it apparently. My English sucks at this level... That's what you called passive vocabulary. Sorry, just could not help it ;p

My mood is in a good state... If not, there will be no posting, no skin changing. Ooh, I'm just soooo lazy ^_^